Tästä alkaa matkamme - hyvinvoinnin poluilla

Tästä käynnistyy "Voimauttavan taiteen äärellä - hyvinvoinnin poluilla" -blogi. Blogi sanoittaa näkyväksi ihmisten tarinoita ja yllättäviä kohtaamisia voimauttavan taiteen äärellä mm. vierailuillamme sairaaloissa, palvelukeskuksissa, päiväkodeissa, kouluissa, vastaanottokeskuksissa, ensi-ja turvakodeissa. Ja tietenkin myös muissa paikoissa, joissa koemme, että ripaus musiikkia ja nukketeatterin taikaa voisi toisinaan olla paikallaan.

Voimauttavan musiikillisen nukketeatterin menetelmässä työskennellään paljon kohtaamisten ja tunteiden äärellä. Musiikki, toiminta ja nuken tilanteeseen välittämä vahva symboliikka aktivoi osallistujan tunteita ja ajatuksia, ja prosessilla on mahdollista saada aikaiseksi osallistujan kannalta merkittäviä, käänteentekeviä ja uutta luovia vaikutuksia.

 

Kohtaamisia vastaanottokeskuksessa.  Keväällä 2016 Maria Baric Company järjesti vastaanottokeskuksen pakolaislapsille ja -nuorille musiikki- ja varjoteatterityöpajoja, joissa lapset työstivät yhdessä esityksen.  Heidän tarinansa.  Projekti toteutettiin yhteistyössä mm. monikulttuurisen Orkesteri Tempon kanssa.

Kohtaamisia vastaanottokeskuksessa. Keväällä 2016 Maria Baric Company järjesti vastaanottokeskuksen pakolaislapsille ja -nuorille musiikki- ja varjoteatterityöpajoja, joissa lapset työstivät yhdessä esityksen. Heidän tarinansa. Projekti toteutettiin yhteistyössä mm. monikulttuurisen Orkesteri Tempon kanssa.

BLOGIN SISÄLTÖ
*Tämä blogi on kirjava kokoelma vanhaa ja uutta. Se sisältää sekä uusia tekstejä yhdistyksen ja companymme ajankohtaisesta, juuri meneillään olevasta toiminnasta, että joitakin koosteita ja tarinoita jo aiemmin toteutetusta toiminnasta. Tässä blogissa havainnoin toimintaa toteutettujen kohtaamisten ja niiden osallistujissa herättämien tunnekokemusten näkökulmasta. Osa blogin teksteistä pohjaa aikaisempiin kirjoituksiini tai sisältää päivitettyjä osioita opinnäytetyöstäni (Kohtaamisia voimauttavan taiteen äärellä - sosiokulttuurinen innostaminen musiikillisen nukketeatterin keinoin, Metropolia, Musiikin koulutusohjelma, YAMK, 2014.)

BLOGIN AIHEPIIRI
Blogimme esittelee toimintaamme voimauttavan taiteen äärellä. Tarkoituksenamme on tuottaa uudenlaista tietoa yleisötyön käytännön kehittämisen mahdollistamiseksi. Tarkastelen tässä blogissa ryhmämme käyttämien taiteenmuotojen, mm. voimauttavan, musiikillisen nukketeatterin, varjoteatterin, mustan teatterin sekä tuliteatterin soveltuvuutta eri toimintaympäristöihin ja niiden käyttökelpoisuutta erilaisina taidelähtöisinä menetelminä erilaisten osallistujaryhmien kanssa toimittaessa. 

INSPIRAATIOITA & YLLÄTYSVIERAILIJOITA
Välillä blogissa saattaa vierailla myös yllätysvieras. Ajankohtainen tarina tai aihe voi ilmestyä blogiin myös companymme muiden taiteilijoiden tai yhdistyksemme toimijoiden kirjoittamana. Tai sitten saatamme kutsua blogiin jonkun yhteistyökumppanimme, alan kollegan tai vierailevan asiantuntijan esittelemään erilaisia kiinnostavia projekteja, tutkimustietoa tai omia kokemuksiaan ja ajatuksiaan esittävän taiteen, soveltavan taiteen, yhteisötaiteen tai voimauttavan taiteen tekemisen ja kokemisen aihepiiristä ja ääreltä.

KIRJOITA MEILLE
Jätä terveisesi, ajatuksesi tai kommenttisi viestikenttään, kuulemme sinusta mielellämme! Voit myös jättää meille toiveita tai ehdotuksia blogikirjoitusten aiheita koskien. Kiitos mielenkiinnostasi tätä blogia kohtaan!