Unelmien äärellä

Tuotantoassistenttimme Annikan 'Unelmien äärellä' -blogikirjoitus  näköalapaikalta keskeltä Toiveiden taivas teoksen tuotantovaiheita, kun ensi-iltaan on vajaa kaksi viikkoa.  19.9.2017

Unelmien äärellä

Unelmat ja toiveet ovat mielestäni eteenpäin vievä voima. Kun jostain unelmoi tai jotain oikein kovasti toivoo, saattaa jonain päivänä huomata, että ne ovat toteutuneet. Olen itse kova unelmoija, ja rakastan unelmoida myös asioista, jotka eivät koskaan tule toteutumaan. Mutta välillä vaan on hauskaa ja ihan tarpeellistakin leikkiä ajatuksilla, toiveilla ja unelmilla.

Toiveita ja unelmia on mielestäni kolmenlaisia, niitä jotka ovat saavuttamattomissa mutta joista kuitenkin unelmoi sekä toivoo. Ja niitä joiden saavuttamiseksi tarvitaan ripaus onnea, tai ne ovat riippuvaisia jostain toisesta ihmisestä tai suuremmista asioista. Ja niitä, jotka ovat ihan oikeasti saavutettavissa mutta joiden eteen on nähtävä hiukan vaivaa.

Itselleni toiveiden ja unelmien saavuttaminen vaatii ensin yleensä sen, että sanon tai kirjoitan ne ylös. Joskus näin tehdessäni huomaankin, ettei unelma ehkä ollutkaan ihan oikeasti niin suuri, miltä se pääni sisällä kuulosti. Ja joskus taas ihan huomaamatta olen puskemassa tietäni kohti toiveitani ja unelmiani, kun olen vihdoin uskaltanut tuoda ne esiin. Kaikki toiveet ja unelmat eivät tietenkään toteudu, vaikka kuinka yrittäisi, mutta tärkeää on, ettei unelmointia koskaan lopeta. Unelmat ja toiveet ovat tärkeitä ja ne auttavat jaksamaan vaikeinakin aikoina. Jokaisella ihmisellä on oikeus unelmiinsa ja toiveisiinsa ja ne ovat kaikki ihan yhtä tärkeitä, olivat ne sitten isoja tai pieniä.

Tänä syksynä meidän Company on täyttynyt Itä-Helsinkiläisten toiveista ja unelmista. On ollut hienoa lukea, mistä kaikesta muut ihmiset unelmoivat ja mitä he toivovat. Companyn taiteilijat ovat kiertäneet keräämässä eri ikäisiltä ja taustaisilta ihmisilta heidän toiveitaan ja unelmiaan Toiveiden taivas –esitystä varten. 30.9.2017 kaikkien toiveet kohoavat kohti taivasta osana maagisen kaunista tuli- ja valoesitystä.

Jokaisella on oikeus unelmiin!

Annika, 
Tuotantoassistentti
19.9.2017