Kulttuurimylly.jpg

Toiminta pääkaupunkiseudulla
ja koko maassa

Oma teatteri- ja kulttuuritilamme Kulttuurimylly aukeaa pian!

Kulttuurimylly sijaitsee Itä-Helsingin Myllypurossa, saman katon alla Liikuntamyllyn kanssa. Meille pääsee kätevästi muun muassa metrolla, Myllypuron metroasema sijaitsee aivan vieressä.  Itähelsinkiläisenä toimijana on tavoitteenamme avartaa Helsingin kulttuuritarjontaa ja tuoda taide-elämyksiä laajemmin erilaisten yleisöjen ulottuville.

 
 
helsingin_malli_kuva.jpeg

KULTTUURITOIMINTAA itä-helsingissä

Kohtaamisia voimauttavan taiteen äärellä -hanke on Voimauttavan taiteen äärellä ry:n ja Maria Baric Companyn sekä Teatterimuseon monivuotinen kehityshanke, jota toteutetaan Itä-Helsingissä, erityisesti Mellunkylässä ja sen lähialueilla.  Toiminta on osa Helsingin taidetoimijoiden Helsingin malli -taide- ja kulttuurihankkeiden verkostoa.

Helsingin mallin hankkeissa ideana on taidetoimijoiden jalkautuminen yhteisöihin. Tavoitteenamme on tasapainottaa ja monipuolistaa kaupunginosien taide- ja kulttuuritarjontaa. Hanketta tukee Helsingin kaupunki.

Salaisuuksien sateenvarjo.jpg

OHJELMAA Päiväkodeille ja kouluille

Järjestämme tilauksesta päiväkoteihin taiteilijatapaamisia, esityksiä, konsertteja ja työpajoja sekä laajempia varhaiskasvatuksen kanssa yhteistyössä toteutettavia taidehankkeita. Lasten oma ideointi ja osallisuus ovat toiminnassa keskeisessä roolissa. 

Meiltä voi tilata esityksiä ja työpajoja aihepiireiltään aina varjoteatterista musiikkiliikuntaan. Musiikkia sekä varjo- ja nukketeatteria yhdistelevä Salaisuuksien sateenvarjo -esityskokonaisuutemme on lumonnut päiväkotilapsia ja alakoululaisia ympäri pääkaupunkiseutua ja valtakunnallisesti aina Keski-Suomea myöten.

vanhuskuva3.jpeg

KULTTUURISTA VANHUSTYÖTÄ palvelukeskuksissa

Voimauttava arki -hankkeen tavoitteena on lisätä laitoshoidossa olevien muistisairaiden ja toimintarajoitteisten vanhusten hyvinvointia uudella taidelähtöisellä toimintamallilla. Hankkeessa kehitettävä musiikillisen nukketeatterin toimintamalli tuo hoitotyöhön luovuutta ja tähtää kiireettömään kohtaamiseen elämyksen äärellä.

STEAn tukemassa, kolmivuotisessa hankkeessa toiminta levittäytyy pääkaupunkiseudulla Helsingin, Vantaan ja Sipoon alueille, sekä valtakunnallisesti myös Ouluun ja Seinäjoelle.