Voimauttava arki
- kohtaamisia ilon äärellä

Photo 6.10.2016 17.06.18.jpg
 

nukketeatteria vanhustyössä?
 koulutuspäivät

Mitä

Voimauttavan taiteen äärellä ry järjestää koulutuspäiviä, jotka esittelevät kulttuurista vanhustyötä uudesta näkökulmasta ja tutustuttavat osallistujat voimauttavan nukketeatterin menetelmään sekä sen hyödyntämiseen palvelukeskuksissa ja vanhustyön vapaaehtoistoiminnassa. 

Kenelle

Koulutuspäivien sisältö ovat suunnattu erityisesti vanhustyön ammattilaisille, vapaaehtoistoimintaa järjestäville järjestötoimijoille, vanhustyössä mukana oleville vapaaehtoisille sekä palvelukeskusten asukkaiden omaisille. 

miten

Koulutuspäivillä tutustutaan helpolla ja innostavalla otteella käytännönläheiseen, matalan kynnyksen tapaan hyödyntää nukketeatteria toimivana vuorovaikutuksen välineenä kohdatessa muistisairas vanhus.  Koulutuspäiville osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta nukketeatterista tai muusta taide- ja kulttuuritoiminnasta. Toiminnan mahdollisuuksia lähestytään helpoilla ja yksinkertaisilla esimerkeillä, joista osallistuja voi valita itselleen parhaiten sopivan tavan toimia. 

Aiheeseen hypätään yhdessä palkitun teatteriryhmän, Maria Baric Companyn muusikoiden ja nukketeatteritaiteilijoiden kanssa, jotka toimivat päivien kouluttajina ja auttavat osallistujia sukeltamaan voimauttavan nukketeatterin maailmaan. 

missä & milloin

Koulutukset järjestetään uusissa toimitiloissamme Kulttuurimyllyssä. Aikataulut seuraavista koulutuksista tarkentuvat pian, seuraa ilmoitteluamme.

 

Kuinka monelle koulutuspäivälle kannattaa ilmoittautua?

Saat itse valita. Jokaisella koulutuspäivällä on hieman eri sisältö, joten voit halutessasi osallistua kaikkiin kolmeen kertaan, jolloin saat kaikista kattavimman kokonaisuuden. Vaihtoehtoisesti voit tulla mukaan vain yhdelle tai kahdelle kerralle. Koulutuskokonaisuuden sisältö on rakennettu niin, että saat perustiedot menetelmän käyttöön ottamisesta jo yhdestä kerrasta, mutta useimmiten koulutuksissamme käyneet innostuvat ja toivovat lisää - joten tämän kevään koulutuskokonaisuus tarjoaa myös tämän useamman kerran osallistumisvaihtoehdon.

Ilmoittaudu pian, kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä! 
HUOM! Koulutuspäivät eivät sisällä ruokatarjoilua, joten otathan tarvittaessa omat eväät mukaan.
Lisätietoja: annika@mariabaric.com

Koulutus antaa sinulle:

  1. Tietoa  voimauttavan nukketeatterin menetelmästä ja taitoa sen soveltamisesta omaan toimintaasi sopivaksi

  2. uusia keinoja kohdata muistisairas vanhus menetelmää hyödyntämällä ja luoda näin uudenlainen vuorovaikutussuhde sekä mahdollistaa sen kautta arkea ilahduttavia kohtaamisia

  3. Mahdollisuuden tutustua ja verkostoitua muiden samasta aiheesta kiinnostuneiden kanssa

  4. Eväitä kehittää halutessasi menetelmää eteenpäin ja soveltaa sitä sinulle tai mahdollisesti isommalle ryhmälle sopivalla tavalla

  5. Hauskoja hetkiä ja uusia ideoita omaan tilanteeseesi hyödynnettäväksi

  6. Mahdollisuuden osallistua ammattitaiteilijoiden pitämiin tuokioihin vanhuksille (näistä tarkemmat tiedot, paikat ja aikataulut annetaan osallistujille koulutuspäivillä)

  7. Osallistumistodistuksen

STM_tukee_Veikkauksen_tuotoilla_Sininen_RGB.png

Koulutukset ovat osa Voimauttava arki - kohtaamisia ilon äärellä hanketta, jonka tarkoituksena on edistää hoivalaitoksissa asuvien vanhusten arkea tarjoamalla heille voimauttavan nukketeatterin sekä musiikin keinoin uusia elämyksiä, arkea piristäviä kokemuksia ja kokonaisvaltaista hyvinvointia.